Tarvikkeet avantouintiin

Avantouinnin harrastaminen ei vaadi juuri tietynlaisia varusteita. Vähimmillään riittää pyyhe jolla voi kuivata itsensä uinnin jälkeen. Tavalliset uimahousut tai uimapuku sopivat avantouintiin mainiosti. Jos kuitenkin haluat panostaa hieman enemmän ja tehdä kokemuksesta turvallisemman ja miellyttävämmän, kannattaa tietyt tarvikkeet kirjata ostoslistalle. 

Avantouintivarusteet, kuten neopreeniasusteet, tekevät talvisesta vesielämyksestä miellyttävän ja turvallisen. Muista aina tarkistaa varusteiden kunto ja sopivuus ennen avantoon astumista. Lämpimät ja mukavat varusteet mahdollistavat nautinnollisen avantouintikokemuksen, joka vahvistaa kehoa ja mieltä.

Neopreeni on materiaali, joka säilyttää lämmön erinomaisesti ja on vedenpitävä.

Uimahousut ja uimapuku.

Neopreenipuku on avantouinnin ehdoton ykkösvalinta. Sen eristävä materiaali pitää kehosi lämpimänä kylmässä vedessä, samalla mahdollistaen liikkumisen vapaasti. Valitse kevyt neopreenipuku, joka antaa sinulle optimaalisen liikkumisvapauden.

Jalkineet

Neopreenitossut ja -kengät suojaavat jalkoja teräviltä kiviltä ja kylmältä vedeltä. Niiden pohja on usein valmistettu pitävästä materiaalista, mikä auttaa liikkumaan turvallisesti jäällä ja liukkailla kivillä. Valitse paksupohjaiset ja lämpimät jalkineet, jotka ovat helppoja pukea ja riisua. Tarkista myös, että ne ovat kestävät ja suojaavat jalkoja riittävästi. Avantouintijalkineiden tulee istua hyvin ja olla mukavat käyttää. Valitse koko, joka sopii jalallesi optimaalisesti, ja tarkista, että jalkineet eivät purista tai aiheuta epämukavuutta. Mukavuus on avainasemassa, kun vietät aikaa kylmässä vedessä.

Arena water shoes lisäävät mukavuutta avantouinnissa, ja vähentävät liukastumisriskiä myös uimahallissa.

Monet avantouintiharrastajat käyttävät jalkineita myös saunan jälkeen. Ne suojaavat jalkojasi kuumalta lauteelta ja samalla pitävät jalat puhtaina. Valitse jalkineet, jotka soveltuvat sekä kylmään veteen että lämpimään saunaan.

Neopreenisukat

Sukat ovat tärkeä osa avantouintivarustusta, sillä jalat ovat alttiina erityisesti kylmälle vedelle. Neopreenisukat suojaavat jalkoja kylmyydeltä ja pitävät ne lämpiminä. Ne ovat myös kätevä ratkaisu, jos et halua käyttää kokonaisia neopreenikenkiä. Varmista, että sukat ovat riittävän paksuja ja lämpimiä. Ne eivät saa olla liian tiukkoja, jotta verenkierto säilyy normaalina.

Pipo, myssy…

Keho menettää lämpöä erityisesti pään kautta, joten päähine on erinomainen valinta pitämään pääsi lämpimänä. Valitse joustava ja istuva hattu, joka peittää koko pään ja korvat.

Neopreenihanskat

Arena Avantouintikäsineet. Antavat lämpöä ja suojaavat kättä esim. metallisilta kaiteilta pakkasessa. Saatavilla kolme kokoa
XS: kämmenen ympärysmitta 18,4 – 19,7 cm
M: kämmenen ympärysmitta 21,5 – 23 cm
XL: kämmenen ympärysmitta 24 – 25,4 cm

Kylmä vesi voi nopeasti tehdä kädet tunnottomiksi, joten neopreenihanskat tarjoavat tehokkaan suojan. Ne pitävät kädet lämpiminä ja suojaavat niitä jäältä ja kylmältä vedeltä. Valitse hanskat, jotka ovat riittävän paksut ja suojaavat sormia hyvin. Joustavuus on myös tärkeä ominaisuus, jotta voit käyttää käsiäsi normaalisti vedessä.

Valitse käsineet, jotka ovat valmistettu korkealaatuisesta neopreenista. Ne tarjoavat erinomaisen lämmöneristyksen ja joustavuuden, mahdollistaen samalla hyvän liikkuvuuden vedessä. Jos päätät olla käyttämättä käsineitä, harkitse kuitenkin tossujen tai sukkien käyttöä. Ne antavat lisää otetta liukkailla pinnoilla ja vähentävät mahdollisuutta liukastumiseen.

 Paljain käsin vai kylmänkestävät hanskat?

Avantouintiin osallistujilla on usein jakautunut mielipide siitä, tulisiko käyttää kylmänkestäviä käsineitä vai ei. Paljain käsin uiminen antaa suoran kosketuksen veden kanssa ja voi lisätä avantouinnin terveysvaikutuksia. Toisaalta kylmänkestävät käsineet suojaavat käsiä kylmältä vedeltä ja voivat tehdä kokemuksesta miellyttävämmän erityisesti kovilla pakkasilla. Valinta on henkilökohtainen ja riippuu omista mieltymyksistäsi ja mukavuustasostasi. 

Kylmänkestävien käsineiden edut

Kylmänkestävät käsineet tarjoavat tehokkaan lämmöneristyksen, mikä auttaa pitämään kädet lämpiminä kylmässä vedessä. Kylmä vesi voi ärsyttää ja kuivattaa ihoa. Käsineet suojaavat ihoa suoralta altistumiselta kylmälle vedelle ja tuulelle. Lisäksi käsineiden pinnat voivat tarjota paremman otteen, vähentäen liukastumisriskiä liukkailla pinnoilla.

Kädet paljaana

Paljain käsin uiminen antaa suoran kosketuksen veden kanssa, mikä voi lisätä avantouinnin terveysvaikutuksia, kuten verenkierron paranemista ja kehon immuunijärjestelmän vahvistumista.

Paljain käsin uiminen antaa intensiivisemmän kokemuksen vedestä. Kädet voivat reagoida veden lämpötilaan, tuulenvireeseen ja pinnan muutoksiin.

Avantouintitakki

Avantouintitakki voi olla vaikkapa paksu kylpytakki. Se on kätevä varuste, joka auttaa pitämään kehosi lämpimänä ennen ja jälkeen avantouinnin. Valitse takki, joka on helppo pukea ja riisua.

Pehmeä Pyyhe

Pehmeä ja imukykyinen pyyhe on välttämätön varuste avantouinnin jälkeen. Valitse riittävän iso pyyhe joka kuivaa nopeasti ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten.

Termospullo

Lämpimän juoman nauttiminen avantouinnin jälkeen on mukava tapa palautua. Käytä eristettyä termospulloa, joka pitää juoman lämpimänä pitkään.

Testimenestyjä, kevyt ja laadukas Thermos FBB 350. Käytännössä rikkoutumaton.