Puhelimen ja älykellon näytönsuoja

Harvassa ovat ne, jotka lähtevät nykyisin kotoaan liikkeelle ilman puhelinta. Se on matkassa mukana salilla, lenkillä, uimarannalla. Joka paikassa. Ja erityisesti luonnossa kulkiessa. Puhelin tuo turvaa jos tarvitsee apua tai eksyy. Puhelimen kameraa tulee käytettyä paljon ja some sekä uutiset kulkevat mukana kaikkialle.

Reissussa rähjääntyy. Vaatteet ja välineet kaipaavat huoltoa ja erilaisia suojauksia toimiakseen hyvin.  Myös puhelin on hyvä suojata että käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä ja ettei pienestä kolauksesta seuraisi isoa laskua.  Kuoret ja näytönsuojat ovat tähän hyvä ja halpa keino. Suositeltavaa onkin, että hankittaessa uusi puhelin, siihen ostetaan (tai tingitään kaupanpäällisiksi) vähintäänkin näytönsuoja.  Valikoima on laaja. On sinulla mikä puhelin tahansa, löytyy useita vaihtoehtoja kuinka voit suojata puhelinta. 

Kolme hyvää vaihtoehtoa puhelimen näytön suojaamiseksi

Nano-TPU suojakalvo Samsungin tai One Plus – puhelimiin. Suojakalvo on huomaamaton ja toimiva kosketusnäytöllisillä puhelimilla. Se antaa näytölle hyvän suojan naarmuilta, hankaukselta ja lialta. TPU-materiaali korjaa itsensä palauttamalla naarmutetun pinnan muodon tasaiseksi. Huippua! Suojakalvo on helppo vaihtaa ja pysyy tukevasti kiinni. Suojakalvojen hinnat vaihtelevat, mutta n. 10 – 20€ löytyy jo useita vaihtoehtoja.

Nano-TPU suojakalvo Samsung Galaxy S21 -puhelimeen.

Panssarilasi on myös tehokas suoja. Se on helppo kiinnittää ja pitää siistinä. Näytön kosketusherkkyys pysyy hyvänä suojauksesta huolimatta. Panssarilasia on saatavilla niin Samsungin, iPhonen, Sonyn, Huawein ja One Plus – puhelimiin. Hyviä vaihtoehtoja panssarilaseista löytyy jo 15 – 20€ hintaluokasta. Huomioi, että panssarilasin asennuksessa tai käytössä voi tulla haasteita mikäli puhelimesi näytön pinta on kaareva. 

iPhone 13 / 13 Pro koko näytön Suojis®-panssarilasi sulautuu puhelimen näyttöön ja säilyttää alkuperäisen kosketusherkkyyden ja muotoilun. Materiaali on aitoa japanilaista AGC-lasia. Laadukas 9H-vahvuinen ja vain 0,33 mm:n paksuinen panssarilasi on helppo kiinnittää, poistaa ja pitää siistinä.

Joko olet kuullut nestemäisestä näytönsuojasta? Minä en.. Markkinoilla on eri valmistajien tuotteita. Nostan tässä esiin kotimaisen sekä naapurimaamme Ruotsin tuotteen.

Ruotsalaisen valmistajan Gear Nano –  nestemäinen näytönsuoja saavuttaa suojan kahdentoista tunnin kuluessa ja vaikuttaa näytöllä noin vuoden ajan. Näytön kosketusherkkyys pysyy hyvänä ja suojaus, kirkkaus ja puhtaanapito parantuvat. Pakkauksessa tulevat ohjeet, jossa kerrotaan kuinka nestemäinen nanopinnoite levitetään näytölle. Nanopinnoitetta sisältävällä liinalla pyyhitään näyttöä ja aineen annetaan vaikuttaa puoli tuntia. Sen jälkeen näyttö pyyhitään mikrokuituliinalla. Vielä tunti odottelua ja laitteen voi ottaa käyttöön. Pinnoite ehkäisee mikrobien kasvamista sekä suojaa näyttöä naarmuilta. Pakkauksessa olevalla liinalla voi suojata 12” näytön. Puhelimen lisäksi tablettien ja kellojen näytöt on mahdollista suojata tällä.

GEAR Nano nestemäinen näytönsuoja

Kotimaisen valmistajan Bluebiit NanoGo kertoo näytön pysyvän naarmuttomana ja suojaavan iskuilta. Suojan kovuus on 9H kuten myös ruotsalaisen valmistajan tuotteessa. Kovuus on parempi kuin monissa panssarilaseissa.

Bluebiit Nano Go nestemäisen näytönsuojan tuotekuvaus tekee vaikutuksen. Tämä näytönsuoja huolehtii ettei näyttöön tule naarmuja, estää bakteerien kasvua ja parantaa näytön kuvaa. Paras suoja luvataan lasinäytöille, mutta soveltuu myös muoville. Vaikutuksen teki erityisesti lupaus kaarevien pintojen suojauksesta! Panssarilasit yms. ovat olleet haasteellisia kaarevaan näyttöön. Kosketusherkkyys on kärsinyt ja harmitus huonosti toimivasta puhelimesta siten lisääntynyt.  Hienolta kuulostaa myös se, että yhden paketin liinalla pystyy suojaamaan 0,5m2! Ehkä suojaan myös tabletin, kannettavan tietokoneen, kameran linssin ja kellon.. 

Nestemäisen näytönsuojan asentaminen on helppoa ja sopii todellakin kaikille puhelinmalleille. Pinta puhdistetaan alkoholiliinalla (kannattaa varmistaa että pinta sietää alkoholia) ja levitetään nanopinnoite toisella liinalla. Vaikutusaika 15 minuuttia.

Oletin, että nestemäiset näytönsuojat ovat kalliita, mutta mielestäni yhden paketin hinta on edullinen, n. 20€. Tähän tuotteeseen palataan vielä, kun olen tilannut ja suojannut oman Samsung-puhelimeni. Siihen on jo muutama osuma tullut ja panssarilasissa on halkeamia.

Bluebiit NanoGo nestemäinen näytönsuoja

Aktiivisuusrannekkeen / älykellon näytön suojaus

Aktiivisuusrannekkeen / älykellon näytön suojaaminen on myös tärkeää. Ranteessa oleva kello saattaa helpommin kolahtaa esimerkiksi kotona oven karmiin tai huonekaluihin. Ulkoillessa ja liikkeellä ollessa mitä moninaisimpiin paikkoihin.

Aivan kuten puhelimen näytölle, on älykellon näytölle soveltuvia näytönsuojia.  Vaihtoehdot ovat samat kuin puhelimessa, eli suojakalvo, panssarilasi tai nestemäinen näytönsuoja. Myös ominaisuudet ovat samat kuin puhelimen näytön suojissa. Hinta ei näissäkään huimaa, 15 – 20€ saat suojattua kellon näytön.

TPU-suojakuoren avulla saat suojattua Polar Ignite / Ignite 2 -älykellosi naarmuilta ja iskuilta. Suojakuori jättää alkuperäisen laitteen rungon kauniisti esiin. Läpinäkyvä joustava materiaali kestää iskuja ja varjelee laitetta naarmuilta.