Luonnonkosmetiikka,  luontoa kunnioittaen kohti hyvinvointia ja kauneutta

Suomalainen luonnonkosmetiikka on noussut viime vuosina ansaitusti keskiöön, kun yhä useammat ihmiset etsivät kestäviä ja luonnollisia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon. Suomen upeat luonnonvarat, puhtaat vedet ja pohjoinen ilmasto ovat antaneet kasvualustan korkealaatuiselle luonnonkosmetiikalle, joka ei ainoastaan helli ihoa, vaan myös kunnioittaa ympäristöä.

Suomalaisen luonnonkosmetiikan salaisuus piilee raaka-aineissa. Monet suomalaiset brändit panostavat puhtaisiin, kotimaisiin ainesosiin, kuten marjoihin, yrtteihin, ja pohjoisen metsien aarteisiin. Nämä raaka-aineet eivät ainoastaan tarjoa iholle ravitsevia aineksia, vaan ne myös tuovat esiin Suomen ainutlaatuisen luonnon monimuotoisuuden.

Luonnonkosmetiikka on  iholle ystävällistä ja monet brändit sitoutuvat myös kestävään tuotantoon, käyttäen ekologisia pakkausmateriaaleja ja vähentäen hiilijalanjälkeään. Tämä tekee suomalaisesta luonnonkosmetiikasta loistavan valinnan niille, jotka haluavat vaalia kauneuttaan samalla kun kunnioittavat planeettamme hyvinvointia.

Suomalainen luonto inspiraationa

Suomalaiset luonnonkosmetiikkabrändit ammentavat inspiraationsa paitsi maan ainutlaatuisesta luonnosta myös perinteisistä saunomisrituaaleista. Saunan lämmittävä vaikutus ja yrttien tuoksu luovat pohjan monille suomalaisille kauneudenhoitotuotteille. Tämä yhdistelmä perinnettä ja luonnon voimaa tekee suomalaisesta luonnonkosmetiikasta ainutlaatuisen ja kiehtovan.

Suomalainen luonnonkosmetiikka

Tässä sinulle listattuna muutamia kotimaisia brändejä sekä linkit kauppaan. Ole hyvä. 

Circulove

Vegaaninen ja fermentoitu, eli tuotteen raaka-aineet hapatetaan Lactobacillus-bakteerien avulla ja näin parannetaan luonnollisesti kosmetiikan säilyvyyttä. Cirkuloven perusfilosofia on: vähemmän mutta parempaa. Tuotteissa on käytetty tuoreita kasveja ja puhtaita luonnon öljyjä.  Ihania tuotteita ovat CLEAN – sarjan puhdistava kasvovesi tai -öljy, hoito- ja öljyseerumi sekä päivävoide. 

Dermosil Nature

Monille tuttu Dermosil tarjoaa Dermosil Ecocert luonnonkosmetiikkasarjan kasvojenhoitoon. Siinä pääosassa on porkkana.

Djusie

Mehukasta ihonhoitoa ja värikäs brändi! Visionäärinä Katja Kokko, yksi Suomen seuratuimmista luonnonkosmetiikan asiantuntijoista. Tuotesarjassa kosteuttavia tuotteita jotka tekevät ihosta kuulaan, napakan ja mehukkaan. Hienoa on se, että Djusie tukee mielenterveystyötä lahjoittamalla osan tuotostaan.

Fiini Naturally

Terveiset Pohjanmaalta! Isokyrössä valmistuvat lisäaineettomat, hajusteettomat, ilman synteettisiä säilöntä- tai väriäineita sisältävät rehdit tuotteet. Ainesosaluettelot ovat lyhyet ja selkeät. Tuotteita on niin siivoukseen kuin ihonhoitoon. Kokeilemisen arvoisia ovat vähintäänkin siivous- sekä suolasaippua ja sekä usealle iholle sopivankuuloinen  Fiini Naturally mustaherukka puhdistusbalmi joka on tarkoitettu erityisesti normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Tämä puhdistusbalmi on muuten palkittu ”Glogal Green Beauty Awards” 2020!

Flow Cosmetics

Tuotteissa käytetään paljon suomalaisia villimarjoja ja -yrttejä. Tuotteita löytyy kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Valmistus tapahtuu Riihimäellä ja niitä tehdään pieniä eriä kerrallaan. Näin tuotteet ovat mahdollisimman tuoreita kun asiakas ne saa.

Havuka

Käsityönä valmistettuja kuusenpihkatuotteita. Kuusenpihkaa on Suomessa käytetty kansanlääkkeenä vuosisatojen ajan. Pihkaa on käytetty mm. palovammojen, haavojen ja ihottumien hoitoon. Kuusenpihkavoide on luonnon oma monitoimivoide, jota kannattaa aina olla kotona tai matkassa mukana.

Hetkinen

Tuotesivustolla katse kiinnittyy kauniisiin puupurkkeihin joihin tuotteet on laitettu. Mänty ja mäntymetsä toistuvat tuotteiden nimissä ja tuntuu kuin luonto olisi jo lähempänä vain nimiä ja kuvia katsoen. Suomen Turussa valmistuvat mm. ihanat vartalovoit ja huonetuoksut. Raaka-aineina on käytetty suomalaisen metsän kasveja.

Kaurilan sauna

Kuten nimikin kertoo, Kaurilan sauna tarjoaa saunakosmetiikkaa. Palashampoot ja suolasaippuat ovat hajusteettomia sekä riittoisia. Deovoiteiden nimet ovat houkuttelevia ja lähikaupan Rexona saattaa jäädä seuraavan kerran ostamatta sillä tätä pitää kokeilla!

Kinoko

Pirteän värisiä pakkauksia, tuotteita kasvojen hoitoon kombuchasta ja probiooteista. Tuotteiden hinnat ovat edullisia.

Laponie of Scandinavia

Tutustu Laponie of Scandinavian tuotteisiin jos sinulla on herkkä tai ongelmaiho. Tuotteissa käytetään mahdollisimman vähän eri raaka-aineita joten tuotteet ovat mahdollisimman luonnollisia. Tuotteet kehitellään Espoon Otaniemessä. Sarjalle on myönnetty Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnus.

Luonkos

Naantalissa valmistuu laaja valikoima erilaisia tuotteita ihon puhdistukseen, kuorintaan, kosteutukseen, tasapainotukseen, rauhoitukseen, meikinpoistoon.. Esimerkiksi öljypuhdistuskakku poistaa kaikki meikit kasvoilta eikä kuivata ihoa.

Moi Forest

Tuotteet on valmistettu Suomessa. Moi Forest käyttää tuotteissaan mikrobiuutetta joka tukee ja vahvistaa tutkitusti ihmisen immuunijärjestelmää. Altistuminen luonnon omille mikrobeille vahvistaa ihmisen immuunijärjestelmää.  Tuotteista löytyy voiteita ja öljyjä. 

Moi Forest Nurturing Forest Dust Multipurpose Cream

Murumuru

Erityisesti nuorelle iholle tarkoitettuja kosmetiikkatuotteita. Tuotteiden raaka-ainelistat ovat lyhyet. Mehukkaiden raaka-aineiden ansiosta tuotteet antavat iholle hehkua ja heleyttä. Valmistus Helsingissä mistä tuotteet matkaavat jälleenmyyjille.

Murumuru Feel Good Suihkugeeli

Ole hyvä 

Eteeriset öljyt antavat Ole Hyvä pesuaineille miedon ja miellyttävän tuoksun. Tuotteita on sekä ihon, kodin ja astioiden ja pyykin puhdistukseen. Tuotteiden raaka-aineissa on käytetty 100% kasviperäisiä ainesosia. (Ruohonjuuri)

Pyykkietikka, sitruuna, täyttöpussi, 1200ml

Pure=Beauty

Brändin tuotteet edustavat skinimalismia. Skinimalismilla tarkoitetaan luonnollisilla raaka-aineilla ja yksinkertaisilla ihonhoitorutiineilla saavutettavaa luonnollisesti hehkuvaa ihoa. Hyllyilta pois monimutkaisuus ja monen purkin ihonhoitorutiinit. tilanne tarkoin valitut, vain muutamat tuotteet.

Pure=Beauty Monoi Kuivaöljy + Argan

Saaren Taika 

Meidän kylppäristä tämä löytyy, löytyykö teidän? Palana tai nestemäisenä? Nimittäin Saaren Taika Teepuusaippua! Se on saavuttanut mainetta eikä suotta. Saaren Taika valmistaa käsityönä teepuusaippuan lisäksi muutakin kosmetiikkaa ja ekopesuaineita. 

Saaren Taika Siivoussaippua Greippi

Supermood

Perinteisesen ihotyyppiajattelun sijasta Supermood vastaa johonkin tarpeeseen. Esimerkiksi haluun tuntea itsensä itsevarmaksi, halun näyttää hyvin levänneeltä tai hehkuvalta. Toisiaan tukevat tuotteet tasapainottavat fyysistä ja tunneperäistä hyvinvointia.

Supermood Egoboost Eyes Wide Open Serum

Taiga Cosmetics

Luonnollista tehoa pohjoisesta. Tuotteissa käytetään Lapin luonnosta löytyviä puolukan, mustikan ja tyrnin siemenöljyjä sekä männyn, kuusen ja koivun uutteita. (Hyvinvoinnin)

Taiga Cosmetics Puhdistusgeeli Kaikille Ihotyypeille

Taika Natural

Taika on luonnon taikaa iholle ja hiuksille. Tuotteet ovat edullisia.

Taika Käsisaippua, 250 ml

Suomalainen luonnonkosmetiikka maailmalla

Suomalainen luonnonkosmetiikka ei ole vain kotimaan ilmiö, vaan se valloittaa myös maailman. Tuotteet, jotka perustuvat puhdaspiirteiseen ja eettiseen ajatteluun, ovat herättäneet kiinnostusta globaalilla tasolla. Suomalaisten brändien menestys ulkomailla kertoo paitsi tuotteiden laadusta myös kuluttajien kasvavasta kiinnostuksesta kestävää kauneudenhoitoa kohtaan.

Suomalainen luonnonkosmetiikka edustaa kauneutta, joka kumpuaa puhtaasta luonnosta ja eettisestä ajattelusta. Se on enemmän kuin pelkkää kauneudenhoitoa – se on sitoutumista ympäristöystävälliseen ja kestävään elämäntapaan. Olipa sitten kyseessä ihonhoito, meikki tai hiustenhoito, suomalainen luonnonkosmetiikka on valinta, joka tuo esiin kauneuden parhaalla mahdollisella tavalla.