Kehonkoostumusmittaus

Kehonkoostumusmittaus on kiinnostava ja usein motivaatiota lisäävä. Sen avulla voi selvittää oman kehon koostumusta ja seurata muutoksia. Tarkoitus on erityisesti, että tieto omasta kehosta lisäisi terveyteen edistävää käyttäytymistä. Terveellisen ruokavalion noudattamista ja säännöllistä liikkumista. 

Kehonkoostumuslaitteet voivat olla hieman erilaisia ja mitata laitteesta riippuen erilaisia asioita. Yksinkertaisimmat laitteet mittaavat kokonaispainon, lihasmassan ja rasvaprosentin. Laajimmissa mittauslaitteissa voi saada tietoa lisäksi esimerkiksi kehon nestemäärän, lihastasapainon, painoindeksin, sisäelimien ympärillä olevan rasvan määrän, raajojen puolierojen osalta.

Oman kehonkoostumuksen tietäminen on mielenkiintoista mutta useille tuskalllista, jos etukäteen tietää että tulokset ovat kaikkea muuta mitä toivoisi. Kuitenkin jos näin on, se ensimmäinen kerta on ikävin kuten monessa asiassa. Tarkoitushan on, että mittaus motivoi terveellisempiin elintapoihin. Sinänsä numeroilla ei ole mitään väliä, mutta kun hyvinvointiin panostaa, olo tuntuu paremmalta ja peilikuva miellyttää enemmän. Ja yllättäen, kun käy hyvinvoivana, liikuntaa harrastavana kehonkoostumusmittauksessa, numerotkin alkavat näyttävää paremmilta.

Yhdestä mittauskerrasta ei juuri ole hyötyä muuta kuin kokeilumielessä. Lisäksi tuloksia ei kannata lukea pilkuntarkasti, sillä laitteesta riippuen ne ovat suuntaa-antavia. Seurantaa ajatellen on hyvä että suorittaa mittauksen samalla laitteella, samoihin aikoihin päivästä. Silloin muutokset näkee parhaiten. 

Mahdollisuuksia käydä kehonkoostumusmittauksessa löytyy esimerkiksi kuntosaleilta, hyvinvointiin keskittyviltä yrityksiltä ja erilaisissa tapahtumissa. Mittauksen voi tehdä myös kotona, sillä myynnissä on kotikäyttöön tarkoitettuja kehonkoostumusvaakoja. 

Yleensä kehonkoostumusmittaukseen voi varata ajan, jolloin asiaan perehtynyt henkilö suorittaa mittauksen ja kertoo mittauksen tulokset. Kaaviot ja lukemat selkeytyvät tällä tavoin hyvin. Samalla voi saada vinkkejä omaan hyvinvointiin liittyen. 

Myynnissä olevien kehonkoostumusvaakojen /-mittareiden mukana tulee yleensä ohjeet, joissa kerrotaan mitä laite mittaa ja millä tavoin lukuja pitää tulkita.

Joissain hyvinvointialan paikoissa on myös yrityksen aukioloaikojen puitteissa mahdollisuus käydä aikaa varaamatta omatoimisesti mittauksessa. 

Tällä hetkellä myös useamman kaupungin kauppakeskuksissa on mahdollisuus käydä kehonkoostumusmittauksessa. Mittaukset voi maksaa yrityksen sivustolla. Mittauksen jälkeen tulokset saa heti selkeästi selitettyinä.

BODYMAJA

Bodymaja on uusi, vain kehonkoostumusmittauksiin erikoistunut toimija.  Kehonkoostumusmittaus tehdään laadukkailla Inbody 770 – laitteella. Mittaus tapahtuu itsepalvelupisteessä, joita on tällä hetkellä yhdeksässä kaupungissa, yleensä kauppakeskusten yhteydessä. Katso tästä toimipisteet. Kehonkoostumusmittaukseen pääsee ostamalla haluamansa määrän kehonkoostumusmittauksia bodymajan verkkokaupassa. Maksutapoja on useita. Mobilepay, verkkopankit ja luottokortit, joista useimmille löytyy hyvä vaihtoehto. Mittaukseen pääsee juuri itselleen sopivana ajankohtana ja se tapahtuu yksityisesti, omassa rauhassa. Testausta varten laite antaa selkeät ohjeet myös ääniopastuksella. 

Mittauksen jälkeen verkkopalvelussa on tuloksista selkeä raportti. Raportti on markkinoiden laajin, sisältäen yhteensä noin 40 eri mittaria. Raportissa näkyy esimerkiksi rasvaprosentti, lihas-rasvadiagnoosi, viskeraalirasva ja lihaksiston puolierot. Jokaisen mittausarvon kohdalla myös kerrotaan mitä arvo tarkoittaa ja mihin se liittyy.  Bodymaja panostaa siihen, että prosessi on helppoa alusta loppuun. Ajan varaamisesta tulosten lukemiseen. 

Yksi kehonkoostumusmittaus maksaa 19,90€. Jos omaa kehonkoostumustaan haluaa kokeilun sijasta seurata on lisävaihtoehtoja tarjolla kaksi: Kolmen testin pakkaus kahden testauksen hinnalla tai vuoden aikana mittauksia niin paljon kuin haluat, hinta vain 79,90€.