Bodymaja

Ensimmäinen kehonkoostumusmittaus Bodymajassa elokuussa 2022.

Etsin netistä kehonkoostumukseen liittyvää tietoa. Törmäsin Bodymajan sivustoon. Sivusto oli houkutteleva ja tuotteet kohtuuhintaisia. Valitsin vaihtoehdoista kehonkoostumusmittaukset itselleni 12 kuukauden ajalle. Tein pikaisen laskutoimituksen. Jos käyn kehonkoostumusmittauksessa kerran kuukaudessa, on yhden kerran hinta 6,65€. Hinta pienenee mitä useammin käyn. Voin siis halutessani käydä rajattomasti tsekkaamassa oman kehoni arvot.  

Kaunis ajatukseni on, että säännölliset mittaukset pitävät minut niin sanotusti ruodussa. Tavoitteena on että mittaukset antavat lisää motivaatiota liikkumiseen ja lihasmassan kasvattamiseen. Olen n. 50-vuotias ja viimeisimmän tiedon mukaan lihasmassa hupenee tästä eteenpäin noin 1% vuosivauhtia ellei siitä pidä huolta esimerkiksi voimaharjoittelun avulla. Jos lihasmassaa ei ole ennen 50 vuotta juuri kertynyt, prosentin vuosittainen pudotus vähäisestä on iso asia. Siksi itsestä kannattaa pitää huolta aina. 

Kun maksoin verkkopankissa ostokseni, sain samantien tekstiviestin jossa oli Bodymajan oven avauslinkki. Mukavaa on se, että kehonkoostumusmittausta varten ei tarvitse varata aikaa. Mittaukseen voi mennä kun itselle sattuu sopimaan, kuitenkin kauppakeskuksen aukioloaikana, missä Bodymajat on sijoitettu helposti saavutettavalle paikalle.

Bodymajan ovelle päästyä klikataan tekstiviestissä olevaa linkkiä. Ruutuun aukeaa vaihtoehdot joista valitaan se Bodymaja minkä ovella ollaan. Ruudulla näkyy yhdeksän vaihtoehtoa, huomaan että joissain niistä on mittaus käynnissä, sillä niiden kohdalla ruutu on punainen. Ovi pitää pienen äännähdyksen josta tiedän lukon auenneen. Menen sisään ja laitan oven kiinni. Jos ovelle tulee toinen henkilö ovi avautuu hänelle vasta kun poistun, kuitenkin viimeistään 12 minuutin kuluttua, mikä on minulle varattu aika. 

Huoneessa mahtuu hyvin riisumaan takin ja ottamaan kengät pois jalasta. Tilasta puolet vie Inbody 770 – mittauslaite.  Pöydällä on käsidesi ja desinfiointipyyhkeitä. Pyyhkeillä pyyhin mittauslaitteen käsi-ja jalka-anturit seinässä olevan ohjeen mukaan. Desinfioin myös omat käteni ja jalkapohjani. Nousen vaa’alle ja kone pyytää ID-tunnustani. Tämä on puhelinnumero, eli sama numerosarja jonka laitoin tietoihini ostaessani mittauksia. Vielä oma pituus, ikä ja sukupuoli. 

Laite mittaa painoni ja sen jälkeen pyytää ottamaan käsianturit käteen. Ohjeistus on hyvin selkeää ja pystyn samanaikaisesti ruudulta seuraamaan kun kone tekee mittausta. Tuntuu, että aikaa ei kulu kuin muutama minuutti. Mieltä alkaa kutkuttamaan, minkälaisia tietoja laite minusta keräsi. Kone ilmoittaa testin päättyneeksi. Laitan käsianturit pois, pyyhin ne vielä seuraavaa käyttäjää varten ja poistun paikalta. 

Seuraavaksi avaan Bodymajan sivulta Oma body – sivun. Tulokset ovat monipuoliset ja varsin selkeästi esitetty. Pieni viittaus normaalipainon ylityksestä osuu.. Näin kesäloman loppupuolella se myös hiukan tuntuu ja näkyykin. Lämmin kesä on vaatinut olon viilentämistä varten muutakin kuin vettä ja jäätelökin on maistunut. 

Ensimmäisenä tuloksissa näkyvät kokonaispisteet.

Olen tyytyväinen että valitsin vuoden kehonkoostumusmittaukset. Perinteisesti syksyn tulo ja sen viileys aktivoi liikkumaan enemmän. Nyt myös tämä helppo tapa nähdä numeroina mitä kehossa tapahtuu, motivoi. Bodymaja, missä itse kävin, sijaitsee lähellä työpaikkaani kotimatkan varrella. Tämä takaa sen, että kehonkoostumusmittauksissa tulee käytyä ilman että sitä tarvitsee paljon suunnitella ja järjestellä. 

Katsotaan miltä toinen mittaustulos näyttää, missä aion käydä viimeistään kuukauden kuluttua. Aloitan aktiivisemman liikunnan, kesällä tauolla olleen kuntosaliharjoittelun ja työmatkapyöräilyn. Ruokavalioon kiinnitän jatkossa taas enemmän huomiota jättäen huolettoman herkuttelun vähemmälle. My body – sivulta voi seurata onko kehitystä tapahtunut vai ollaanko kuukauden kuluttua samoissa luvuissa. Takapakkia en aio ainakaan omassa hyvinvoinnissani ottaa. En löydä pahoinvoinnista yhtään hyvää asiaa, en nyt enkä tulevaisuutta silmällä pitäen.