Aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke, älykello, älyranneke.. monilla sellainen jo on ja kenellä ei ole, miettii luultavasti sellaisen hankkimista. Niin yleisiksi ovat rannekkeet tulleet. Tarjonta on vuosi vuodelta laajempi ja useat brändit tuovat markkinoille monenlaisiin tarpeisiin soveltuvia aktiivisuusrannekkeita. Miten näistä kaikista vaihtoehdoista voisi löytää sen mikä olisi juuri hyvä itselle tai vaikkapa omalle lapselle. Kun olet miettimässä älykellon hankintaa, on hyvä kysyä lähipiirin kokemuksia omista rannekkeistaan ja tutkia netistä valmiita vertailuja, kuten juuri nyt teet. Jos ennakoit ja ajattelet älykkäästi, on hyvä hankkia älykelloon myös näytönsuoja jotta kello olisi mahdollisimman pitkäikäinen. Tästä pääset tutustumaan artikkeliin: Puhelimen ja älykellon näytönsuoja.

Meidän vertailussamme on mukana brändit Garmin, Honor, Huawei, Samsung ja Xiaomi. Tutustuimme myös Xploraan.

Paras aktiivisuusranneke vertailussamme on Garmin. Suuren suosion saaneet Garmin-älykellot ovat teknologialtaan huippuluokkaa. Pitkä tuotekehitys on todellakin kehittänyt malliston tuotteista edelläkävijöitä. Kaikista laitteista löytyy rannesykemittaus ja edullisinkin laite sisältää hurjan määrän älytoimintoja. Mallistosta löytyy tuotteita aktiivisuusrannekkeista monipuolisiin multisportkelloihin, joista löytyy jo karttaohjelmistot, lähimaksutoiminnot, Spotify-tuki ja paljon muuta. Laitteet on suunniteltu muotoilultaan viimeisen päälle tyylikkäiksi, joten nämä laitteet sopivat niin urheiluun kuin arkeenkin. Garmin-sovellus ja kellon valikot saatavilla suomeksi.

Tässä kuusi eri kriteeriä ja niiden parhaiksi valikoituneet aktiivisuusrannekkeet.

Paras aktiivisuusranneke 

Halvin aktiivisuusranneke

Kallein ja laadukkain aktiivisuusranneke

Aktiivisuusranneke lapselle

Aktiivisuusranneke koululaiselle

Hienostunein aktiivisuusranneke naiselle

Paras aktiivisuusranneke  Garmin Instinct GPS Solar Sunburst

Garmin Instinct Solar Sunburst GPS-ulkoilukello on lämmön-, iskun- ja vedenkestävä Yhdysvaltain sotilasstandardin 810G mukaisesti (100 metriin)

Pirteän keltainen Garmin Instinct Solar Sunburst on hyvä valinta ulkoiluun ja erilaisiin harrastuksiin. Solar -ominaisuudella varustettu laite tarjoaa pitkän akunkeston ja laajan valikoiman erilaisia toimintoja niin urheiluun kuin vapaa-aikaan.

GPS-, GLONASS- ja Galileo-satelliittiverkot pitävät sinut kartalla. Automaattisesti kalibroituva barometrinen korkeusmittari näyttää korkeuden luotettavasti ja sähköinen kolmiakselinen kompassi näyttää oikean suunnan kaikissa olosuhteissa. Kellossa on TracBack-toiminto joka avustaa sinut tarvittaessa takaisin aiemmin tallennetun reitin mukaisesti, joten näin varmistat helpon paluun leiriin tai kotiin.

Garmin Instinct seuraa koko päivän sykettä ja aktiivisuuttasi. Terveyden kannalta sykkeen seuranta on tärkeää, ja se antaa hyödyllistä tietoa terveydestäsi. Garmin Elevate™-rannesykemittauksen avulla opit löytämään henkilökohtaiset sykerajasi ja harjoittelustasi tulee tehokkaampaa. Garmin Instinct laskee puolestasi maksimisykkeen, joten laskutoimitusta ei tarvitse tehdä jokaista harjoittelua varten uudestaan. Voit hyödyntää harjoittelussasi valmiita suoritusprofiileja, joita löytyy niin uintiin kuin erilaisiin kuntosaliharjoituksiin. Suoritusprofiililla voit parantaa edellistä aikaasi esimerkiksi juostessa tai pyöräillessä, ja näin ollen kilpailla itseäsi vastaan. Stressi kuuluu elämään, mutta Garmin Instinctin ansioista, voit seurata päivittäin stressitasoasi ja opit tunnistamaan stressaavat tilanteet.

Garmin Instinct -kellon kätevät älykkäät ilmoitukset mahdollistavat puhelimen säilyttämisen taskussa tai vaikka repussa harjoitellessasi. Näet saapuvat puhelut, sähköpostit ja tekstiviestit suoraan kellon näytöltä, joten voit keskittyä täysillä harjoitteluun. LiveTrack-toiminnolla voit jakaa saavutuksia ja tietoja harjoituksistasi ystävillesi reaaliaikaisesti.

Lasten aktiivisuusranneke Xplora 5  

Xplora X5 Play -kellopuhelimen avulla vanhempi voi  seurata lapsen liikkeitä ja  sijaintia Xplora App -sovelluksen kautta. Laite tarjoaa ominaisuuksia kuten GOPLAY-pelialustan, IP68-vedenpitävyyden, GPS-paikannuksen, wifi-yhteyden sekä 2 Mpx kameran.

Värivaihtoehdot musta, sininen ja vaaleanpunainen.

 • 1,4” kosketusnäyttö, 2 Mpix kamera
 • IP68, 3 päivän käyttöaika
 • SOS-painike, paikannuspalvelut

Xplora 5 Play tarjoaa ainutlaatuisen järjestelmän yhteystietojen lisäämiseen. Yhdistä kellopuhelin älypuhelimeesi Xplora-sovelluksen avulla ja voit lisätä  jopa 50 luotettua yhteystietoa. Vain huoltajan hyväksymät numerot voivat soittaa lapsen kellopuhelimeen. Kellopuhelin voi myös lukea tekstiviestit ja sen ominaisuuksiin lukeutuu X-Talk-toiminto, jonka avulla voi lähettää ja vastaanottaa ääniviestejä sekä emojeita.

Hauskana ominaisuutena kellopuhelin sisältää askelmittarin sekä erityisen koulutilan ja muistutuksia, jotka auttavat lasta oppimaan velvollisuutensa. Kellopuhelin sisältää myös GOPLAY – toimintaohjelmiston, joka yhdistää liikunnan viihteeseen.

Aktiivisuusranneke koululaiselle Samsung Galaxy Fit–E

Tässä kevyessä ja kestävässä aktiivisuusrannekkeessa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö. Laitteesta löydät yli 90 aktiviteetin valikoiman sekä kestävän akun, joten laite kulkee hyvin mukanasi aktiiviteetista toiseen. Laitteessa on 5ATM vesitiiviys eli laite soveltuu myös uimiseen. Laite ei kuitenkaan sovellu sukeltamiseen tai urheiluun, jossa laite joutuu kovaan vedenpaineeseen. Laite tukee älykkäitä ilmoituksia. Auto Workout Trackingin työkalu tunnistaa kolme eri aktiviteettia kuten kävely, juoksu ja dynaaminen treenaaminen. Laite jakaa syketietosi käytetyn Samsung Health -sovelluksen kanssa. Tärkeä osa hyvinvointia urheilun lisäksi on uni, joten laitteesta löytyy myös unen seuranta. 

– Akun tyypillinen käyttöikä: 6-7 päivää (jopa 13 päivää)

– Älykkäät ilmoitukset: värinäilmoitus

Halvin aktiivisuusranneke on Huawei Band 4 Black 

Kirkkaalla AMOLED-värinäytöllä varustettu siro ja kevyt aktiivisuusranneke, joka on muotoilunsa ansioista miellyttävä ja huomaamaton käytössä. Silikoniranneke muotoutuu ranteeseen ja ohuen muotoilun ansiosta, laite sujahtaa näppärästi myös hihan alle. Aktiivisuusranneke sisältää edistynyttä tekoälyteknologiaa, jota hyödyntämällä sykemittaus ranteesta ja unenseurantaominaisuudet ovat entistä tarkempia. Päivittäisessä aktiivisuuden seurannassa seurataan kaloreita, askeleita ja sykettä, joten saat aina realistisen tiedon arjen todellisesta aktiivisuudesta.

Tärkeimmät ominaisuudet:

 • 9 erilaista urheiluprofiilia (mm. juoksu, kävely ja uinti)
 • Unenseuranta
 • Sykkeen mittaus ranteesta

Akun kesto jopa 9 päivää. (Akku 91 mAh) Akun latausaika 100min.

Huawei Band 4 on yhteensopiva seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa: Android 5.0 tai uudempi. iOS 9.0 tai uudempi.

Kallein ja laadukkain aktiivisuusranneke on Garmin Marq Driver performance Edition

Huikeilla ja monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu Garminin älykello. Sähäkkä punainen silikoniranneke ja musta titaania/keramiikkaa oleva näyttö ovat näyttävä  väriyhdistelmä. Akunkesto älykellotilassa enintään 12 päivää ja virransäästötilassa jopa neljä viikkoa. 

* Vesitiivis: Kyllä

* Muisti: 32Gt

* Antureita joka lähtöön, mm. GPS, Barometrinen korkeusmittari, kompassi, gyroskooppi, kiihtyvyysmittari, lämpömittari, pulssioksimetrin akklimatisaatio joka mittaa veren happisaturaatiota ääreisverisuonista. Lisäksi kiihtyvyys- ja lämpömittari ja galileo sekä GLONASS satelliittipaikannusjärjestelmät ja Garmin Elevate – rannesykemittaus.

* Kello seuraa sykettä ja hälyttää poikkeavuudesta. Seuraa hengitysastetta ja happisaturaatiota. Kello muistuttaa rentoutumaan ja sisältää rentoutumishengitysajastimen. Tarkkailee unta, nesteytystä, ernergianseurantaa, naisella kuukautiskiertoa ja arvioi mikä on kuntoikäsi.

* Pitkä lista ominaisuuksia joita aktiivinen liikkuja voi hyödyntää. Pyöräilijälle, uimarille, ulkoilijalle, golffarille, juoksijalle tarjolla erilaisia profiileja ja lajiin liittyviä toimintoja.

Hienostunein aktiivisuusranneke naiselle Garmin Lily Classic Light Gold/White

Naisellinen ja siro Garmin Lily älykello sopii pienempäänkin ranteeseen. Tyylikäs valkea nahkaranneke, jonka materiaali on aitoa italialaista nahkaa sekä kestävä vaalean kullan sävyinen teräskehä. Näyttö on TFT LCD -kosketusnäyttö, joka pitää sisällään laadukkaat älykello-ominaisuudet. Kosketusnäytön toimintoja on helppo käyttää sormella pyyhkäisemällä. Älykkäät ilmoitukset pitävät sinut ajan tasalla ilmoituksista ja jopa 5 päivän akunkesto tekee kellosta luotettavan käyttää.

Garmin Lilyn ominaisuuksia

 • Pienikokoinen ja tyylikäs älykello, joka täydentää asukokonaisuuden
 • Hyvinvointitietojen seuranta seuraa päivittäistä aktiivisuutta, stressitasoa, energiatasoa, hengitystä, kuukautiskiertoa, nesteytystä, unta ja sykettä
 • Älykkäät ilmoitukset pitävän ajan tasalla saapuvista viesteistä ja puheluista
 • Turvallisuustoiminnoista löytyy kätevät reaaliaikaiset sijaintitiedot
 • GPS Connectin avulla saat seurantatiedot älypuhelimen välityksellä
 • Kellon koko: 3.5×3.5×1.0cm
 • Näytön koko: 2.5×2.1cm
 • Näytön tarkkuus: 240x201px
 • Kellolasin materiaali: Corning® Gorilla® Glass 3
 • Näytön tyyppi: TFT LDC interaktiivinen musta-valkonäyttö
 • Paino: 24g
 • Vesitiiviys: 5ATM (soveltuu uintiin)
 • Muisti: 7 suoritusta/aktiivisuuden seurantatiedot 14 päivää
 • Langaton yhteys: Bluetooth
 • Akunkesto: jopa 5 päivää (älykellotila)